Pittcon nieuws

Vorige week hebben twee van ons de Pittsburg Conference bezocht. Ook dit keer zijn er nieuwe contacten gelegd, is er kennis genomen van nieuwe produkten en zijn de bestaande relaties uitgebouwd.
Zo is er o.a. een demo bijgewoond van de nieuwe electrische crimper/decapper voor vialcaps welke een grote torque heeft en m.b.v. een PC uit te lezen is. Deze is ook zeer geschikt voor magnetic crimp caps.
Een nieuw product is de OmniSep packed column gepakt met agarose of dextran die gelijkwaardig is met de GE columns voor FPLC. Afhankelijk van de diameter zijn de kolommen geschikt voor drukken tussen de 6.7 en 60 bar(g). Deze kolommen worden vervaardigd voor Diba waar Omnifit (met omniSep) tegenwoordig onder valt.
Biochem heeft haar produktenpakket uitgebreid met Electric Rotary Valves. In 8-weg, 10-weg en 12 weg selections. Er zijn in deze valves geen metalen delen. Volledig chemisch resistent. De rotor is CTFE en de body is PTFE. Het dode volume is extreem klein. Porting is 1/4″-28 UNF.
Zo is er ook een nieuwe leverancier ontdekt op het gebied van GC kolommen en accessoires: GS-Tek; General Separation Technologies, Inc.
IDEX Health & Science (Upchurch & Rheodyne & Isamtec) zal in het najaar haar nieuwe catalogus uitbrengen!