Nieuwe BASIS 2 Mass flow meter & controllers

Alicat Scientific heeft een nieuwe generatie BASIS 2 Mass flow meters & controllers uitgebracht. De thermische MEMS-technologie zorgt voor een product met een kleine voetafdruk, wat betaalbaar is, een fantastische herhaalbaarheid heeft en een indrukwekkende nauwkeurigheid. De BASIS Mass flow apparaten zijn makkelijk te automatiseren en integreren; vooral in systemen met andere Alicat producten.

De BASIS 2 meters en controllers hebben de volgende specificaties:

  • Accuracy: As good as ±1.5% reading or ±0.2% full scale, gas dependent
  • Repeatability (2σ): ±0.25% of reading or ±0.05% of full scale
  • Maximum footprint (WxDxH): 3.31″ x 1.00″ x 1.83″

Compact, duurzaam en nauwkeurig

Het compacte formaat van de nieuwe BASIS 2 maakt het ideaal voor integratie in draagbare en/of lichte gas mix systemen. Dankzij de volledig metalen behuizing hebben ze geen last van kwetsbaarheid van vergelijkbare plastic systemen. Gebruikers kunnen de apparaten onmiddellijk bedienen met digitale ingangen en analoge spannings- of stroomregeling zonder dat ze het instrument moeten demonteren of opnieuw bedraden. Hoewel klein van formaat, biedt de Alicat BASIS 2 de beste nauwkeurigheid in zijn klasse. Negen gekalibreerde gassen voor in-field gas selectie met daarbij een eenvoudige digitale of analoge communicatie. Het flow bereik van de BASIS

 

2 producten varieert van 100 SCCM tot 20 SLPM op dit moment. Alicat heeft plannen om deze flow nog uit te breiden tot 50 SLPM vanaf medio februari.

 

Zie het datasheet van de BASIS Mass Flow Meters en Controllers: DOC-SPECS-BASIS.pdf (alicat.com)

 

Heeft u interesse in deze nieuwe BASIS 2 productenlijn? Neem gerust contact met ons op via de website of telefonisch.

De nieuwe Alicat BASIS 2 Mass Flow meters en controllers