All about fittings

De brochure van 66 pagina’s met als titel “All about fittings” is volop beschikbaar. Het bevat informatie over allerlei type HPLC fittings in staal en kunststof en zelfs ook in het kader van UHPLC. De brochure is uitgebracht door IDEX Health & Science. Deze is bij Inacom Instruments te verkrijgen. Of te downloaden. Klik op brochure.
Continuous Flow Technology

​Life Science-instrumentontwerpers staan ​​voor veel uitdagingen bij het integreren van een doserings vloeistof systeem in een instrument. Veel instrumenten op de markt gebruiken een enkele doseerpomp met positieve verplaatsing omdat ze compact zijn en gemakkelijk te integreren. Deze systemen dwingen ontwerpers om meerdere compromissen te sluiten, omdat het pompverplaatsingsvolume, de drukverwerking, het debiet en de flow duur allemaal met elkaar verbonden zijn.

Eerst moeten ze kiezen tussen flow snelheid en de tijd die de flow neemt. Systemen met één pomp bieden van nature geen onbeperkte tijdsduur van de flow. Ten tweede moet een instrumentontwerper kiezen tussen drukbehandelingscapaciteit en pompverplaatsingsvolume. Grotere verdringings pompen kunnen langere tijd doseren, maarde druk neemt af naarmate de diameter van de zuiger toeneemt.

Hoe kunt u nauwkeurige, stabiele flow snelheden bereiken met onbeperkte flow in uw vloeistofchromatografie en massaspectrometrie-instrumenten?

IDEX Health & Science heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van oplossingen op maat die een continue flow bieden met een eenvoudige besturingsinterface die we continue flow technologie noemen.
Deze technologie omvat twee pompen die één voor één doseren, waarbij de overdracht wordt gecoördineerd door een gesloten loop regeling. Door onze continue flow technologie in een instrument te integreren, kunnen vloeistofchromatografie en massaspectrometrie-professionals ervoor zorgen dat alle vloeistoffuncties worden bestuurd door de gebruikersinterface van het instrument. Dit verhoogt de automatisering en vermindert vervelende handmatige stappen voor de lab. medewerker. Het ideale vloeistof doserings systeem bereiken is mogelijk met IDEX Health & Science continue-flow technologie.
​Zie onderstaande video!